Gepost op

#trotsopas

Ik ben van As! Altijd geweest, en wat mij betreft zal dat ook altijd zo blijven.

As is één van de kleinste gemeenten van Limburg. Qua oppervlakte moeten we enkel de minigemeente Herstappe laten voorgaan, qua inwonersaantal staan we op de zevende plaats. Maar die “kleinheid” vind ik eerder een voordeel. Het maakt onze gemeente hechter, gezelliger, socialer.

En nu is er de social media-campagne #trotsopas op facebook en instagram en daar wil ik graag aan meewerken. Het logo en de banner van de campagne zijn trouwens van de hand van Marijn Carton die ook al de kerstkaartjes van Brown Paper Bag en de laatste twee affiches van Tijl & Nele ontwierp.

Mijn #trotsopas:

‘t Goed Servies: een gezellig ontbijt, een gezonde lunch, een lekker stuk taart? Veerle en Valerie ontvangen je met open armen in de gezelligste huiskamer van As.

Jeugddienst: ik heb twee kleine kinderen (6 en bijna 8) die zich in de vakantie zelden moeten vervelen. Elke dag is er wel iets te doen, meestal is er zelfs keuze uit verschillende activiteiten. Voormiddag, namiddag, met middagtoezicht en vervoer van en naar de buitenschoolse kinderopvang. Spreek mij tegen, mensen van buiten As, maar ik denk dat er weinig kleine gemeenten ons dit nadoen. En dat zonder dat je in april al urenlang in een rij moet gaan staan in de hoop dat er nog voldoende plaats vrij is in de activiteiten van je keuze. De kinderen hebben hier elke vakantie een heerlijke tijd en wij kunnen met een gerust hart gaan werken. Heerlijk!

d’ Op eau z ici: een nogal alternatief gespelde naam voor een café dat in de Asserse volksmond beter bekend staat als “Bij Juan”. De place to be om de dag af te sluiten met een goed glas wijn, een pintje, een bordje tapas. In de zomer op het terras, in de winter binnen rond de piano.

Toneelvereniging Tijl & Nele: mag ik even reclame maken voor mijn eigen vereniging? Het is dan ook één van de dingen die het wonen in As voor mij nog extra aangenaam maken. Ik speel graag toneel, ik hou ervan om deel uit te maken van een vereniging en ergens samen mijn schouders onder te zetten. En Tijl & Nele is gewoon een heerlijke bende leuke mensen bij elkaar. Zin om de sfeer eens te komen opsnuiven? Op 21, 22, 27, 28 en 29 april staan we weer op de planken met onze nieuwste productie “Liefde half om half”.

Het speelbos: een speeltuin in een bos, meer is het niet en meer hoeft het ook niet te zijn. De kinderen spelen, de volwassenen zetten de picknick klaar op één van de picknick-tafels, een ideale plaats voor een fijne middag.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, want er is nog veel meer te beleven in As: de chiro, het stationneke, de ijsjes van Ijsco, het heiderbos met zijn jeneverbessen, de terrils, …

Als ik dan de fusieplannen van andere Limburgse gemeenten hoor, dan hou ik een beetje mijn hart vast. Ik hoop dat As altijd gewoon As zal blijven. Kom maar op met alle rationele argumenten vóór een fusie, mijn tegenargumenten zijn puur emotioneel en tegenwoordig te vatten in één hashtag.

Adressen:

‘t Goed Servies • Dorpsstraat 106 • 3665 As • Open: ma, di, do van 9u tot 17u, vr van 9u tot 18u, za van 9u tot 12u, zo van 8u30 tot 16u.

d’ Op eau z ici • Dorpsstraat 2/1 • 3665 As • Open: elke dag behalve dinsdag en woensdag

Speelbos • Schuttenbergstraat 11 • 3665 As • Parkeren kan aan de sporthal, achter het gemeenschapscentrum neem je de trap omhoog, boven aan de trap ga je naar links.

2 gedachten over “#trotsopas

  1. Ook klein en onderscheidend delizioso afhaal pastabar 😄 #trotsopas

    1. Natuurlijk! Hoe kon ik jullie vergeten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *