Gepost op

Søndag / Label – Upcycling Scandinavian Style

Upcycling is hip! Zoveel is zeker. En het kan vele vormen aannemen. Je kan van een voorwerp een totaal ander voorwerp maken, zoals een tas van een oud t-shirt, een vogelvoederbakje van een porseleinen kopje, een krukje van de trommel van een kapotte wasmachine en ontelbare dingen van houten palletten. Maar je kan ook het oude voorwerp laten zijn wat het is, maar het beter, mooier en vooral terug bruikbaar maken. En dat doen ze bij Søndag / Label.

Hanna en Ali toveren oude meubeltjes om tot hippe items met een Scandinavische touch. Het resultaat is nooit over-the-top, maar altijd minimalistisch en met respect voor het originele meubel. Een nieuw knopje, een driehoek in een fris kleurtje, de pootjes die een color dip krijgen, … meer heeft een meubeltje vaak niet nodig om weer helemaal fris aan een tweede leven te beginnen.

De naam van hun designlabel, Søndag (het Deens voor zondag), is een verwijzing naar de Scandinavische touch die je steeds kan terugvinden, maar ook naar het moment waarop Hanna en Ali hun bijberoep/hobby uitoefenen. Voor een jong koppel met een drukke job is zondag de uitgelezen dag om iets samen te doen, een gezamelijke passie uit te oefenen.

Ik ben al de trotse bezitter van twee echte Søndag / Label-items. Vorig jaar werd ik tijdens C-Mine Bazaar verliefd op één van de kastjes uit hun eerste collectie, maar toen ik het wilde gaan kopen bleek het al verkocht. Dat heb je met van die originele dingen, er is er altijd maar eentje en als dat verkocht is heb je pech. Buy now or cry later, zou soms eens wat vaker mijn motto moeten zijn (maar soms ook niet 😉). Enfin, om een lang verhaal kort te maken, enkele dagen later lag het kastje onder de kerstboom! Thanks, honey!

Vorige zomer kreeg ik van een vriendin zo’n charmant oud (echt oud) naaikistje. Een ideaal projectje voor Søndag, leek mij. Het werd volledig gedemonteerd, opgeschuurd, op de juiste plaatsen voorzien van een likje verf en nieuwe knopjes en weer in elkaar gezet. En het resultaat, dat is nog mooier dan ik had gehoopt: fris, strak, en toch nog steeds een oud charmant naaikistje.

Wat zou jij laten upcyclen door Søndag / Label?

Wil je meer zien? Je vindt Søndag / Label ook op facebook en instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *