Gepost op

Sinterklaasontbijt

Nog geen week nadat de heilige man weer zonniger oorden opzocht en ons verweesd achterliet met bergen nicnacjes, kilo’s speculaas en een leger chocoladen mannekes keek ik in de kast en vroeg mij af wat we in hemelsnaam met al dat snoep moeten beginnen. De kinderen kijken er al lang niet meer naar om. Die zijn al in kerststemming, met bijbehorende worstenbroodjes en zelfgemaakte snoeptaarten van tijdens de kerstknutselnamiddag. Dus ik dacht dat ik wel een half kilootje van hun snoepgoed mocht gebruiken voor het sinterklaasontbijt van Jeroen Meus: een zelfgemaakte granola van hazelnoten, amandelen, kokos en havermout vermengd met mandarijntjessap en ahornsiroop en afgewerkt met een mengeling van grofgehakt sinterklaassnoep, yoghurt en stukjes mandarijn.

img_20161211_191302

Dat grofgehakt sinterklaassnoep bestaat uit nicnacjes, letterkoekjes, speculaas en chocolade (ik heb nog even getwijfeld of ik er ook een paar guimauven in zou draaien, maar dat vond ik er toch lichtjes over).

img_20161211_192639

Het is een beetje snoepen als ontbijt, maar ook oh zo lekker, dat het af en toe wel eens mag.

img_20161211_201242

Dank u Sinterklaasje!

Het recept vind je hier: Sinterklaasontbijt van Jeroen Meus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *