Gepost op

ROOM for thought

Één keer per dag stilstaan bij waar je op dat moment mee bezig bent en daar dan een foto van trekken, dat is zo’n beetje de opzet van de app ROOM for thought.

7463f8baa68b80aacb7a2128a8b9fc3b

Installeer de app op je smartphone en je krijgt elke dag op een willekeurig moment een melding, wanneer je de melding opent krijg je een korte animatie te zien, meestal met een leuke boodschap om even bij stil te staan. Na de animatie krijg je precies 3 seconden tijd om je camera ergens op te richten en wordt er automatisch een foto gemaakt. Daar kan je dan nog een filtertje opzetten en een woordje uitleg bij typen en klaar! Datum en locatie worden automatisch toegevoegd.

De animaties

Het leuke aan deze app is de toevalligheid ervan. Je weet op voorhand niet wanneer je de melding gaat krijgen. Je mag dus nog zo’n fantastisch bord eten voor je hebben staan, een kat opgekruld aan de haard zien liggen of op het geweldigste feestje ter wereld zijn, als de melding er nog niet is, kan je geen foto trekken. Daar heb je dan Snapchat en Instagram voor. Gegarandeerd krijg je je ROOM for thought-melding vaak op de meest alledaagse momenten, maar daar dan even stil bij staan en toch een mooie foto trekken is echt leuk. Sommige mensen foetelen wel een beetje en laten de melding voor wat ze is tot ze echt iets leuks zien om te fotograferen (en ik geef toe dat ik dat ook wel eens doe, als ik voor de honderdste keer mijn melding krijg terwijl ik achter mijn bureau zit), maar dat is dan ook meteen het enige wat je kan manipuleren aan de app.

Een greep uit mijn ROOM for thought foto’s

Eens je de app hebt opgestart kan je niet meer terug en gemaakte foto’s kunnen niet gewist worden, dus iedereen heeft wel een aantal mislukte foto’s in zijn of haar ROOM for thought-dagboek staan, maar dat is nu net ook de charme ervan. Weg van al die perfecte plaatjes op Instagram, een ode aan de alledaagsheid en de imperfectie! Je hoeft de foto’s ook niet te delen, je kan zelf per foto kiezen of hij openbaar of privé is en van openbare foto’s zien andere ROOM for thought gebruikers enkel de foto, de locatie en het bijschrift, niet van wie de foto afkomstig is. Je kan je foto’s ook delen op sociale media.

room-5

Ik ben fan, ik gebruik de app elke dag en af en toe scroll ik nog eens door mijn oude ROOM for thought foto’s en daar word ik dan weer blij van…

ROOM for thought is gratis en verkrijgbaar op Android en iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *