Gepost op

Mijn liefde voor muziek

Vlotkamperen, muziek

Ik ken niks van muziek! Ik herken geen nummers (zelfs mijn favoriete nummers niet), weet nooit wie de uitvoerder is, kan geen genres benoemen. Zelf muziek maken is al helemaal geen goed idee. Ik heb geen muzikaal gehoor en ik zing zo vals als een kat. Wat ik dan ook heel vaak doe, tot groot ongenoegen van de rest van het gezin (waardoor ik het nog vaker doe, dat dan weer wel).

En toch zou ik mij geen leven kunnen voorstellen zonder muziek. De radio staat hier altijd aan, meestal op Studio Brussel. Ik weet het Studio Brussel is niet meer de Studio Brussel van 20 jaar geleden (al een geluk, stel je voor dat dat wel zo was). En niet alle muziek die ze draaien vind ik goed (maar dat is bij andere stations net zo). En ze zijn waarschijnlijk minder alternatief en meer commercieel dan vroeger, maar het is nog altijd wel het station waar ik het liefste naar luister.

Dat of mijn spotifylijst met “vanalles”. Want ik luister ook graag naar vanalles en dat mag door elkaar (ik zou geen goede DJ zijn, maar dat ben ik dan ook niet): Triggerfinger, Jacques Brel, Stromae, mijn favoriete guilty pleasure Robbie Williams, Bazart, Jessie Ware, K3 (maar alleen met de kinderen, ik zweer het u), Frank Sinatra, The Hyves, Anderson Paak, …

Muziek zorgt voor sfeer en bij elke sfeer hoort de juiste muziek. Tijd dus voor een lijstje met favorieten van een niet-muziekkenner. Dit is mijn lijstje met favoriete nummers voor op heerlijke zomeravonden. Want ook al is de zomer nog niet officieel begonnen, we hebben er toch al uitgebreid van kunnen proeven…

Wat is jouw favoriete Sunset Cruising nummer?

De foto werd trouwens genomen tijdens ons vlotkampeertripje in Dilsen-Stokkem. Een supertoffe ervaring, zonder muziek weliswaar, want het was echt back to nature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *