Gepost op

Lazy Sunday in Amsterdam

Dit weekend is er ShowUp in Amsterdam, een vakbeurs voor home en gifts. De producten uit de webshop vond ik tot nu toe vooral op Instagram, Pinterest en in op citytrip in Kopenhagen. Maar nu ga ik eens wat inspiratie opdoen op een echte vakbeurs. Maar dat is voor morgen. Omdat Amsterdam toch 2 uur rijden is en ik geen zin had om op één dag heen en terug te rijden en omdat Amsterdam altijd een goed idee is, ben ik een dagje vroeger gekomen.

Een klein, maar fijn hotelletje, een beetje rondstruinen door de leuke winkeltjes in de negen straatjes, gin-tonic en zoete aardappelfrietjes als aperitiefje, de ideale mix voor een lazy sunday in hartje Amsterdam.

Ik logeer in Mr. Jordaan, een gezellig en heel mooi ingericht hotelletje in de Jordaan, een volksbuurt in het centrum van Amsterdam.

De negen straatjes vind je tussen de Prinsengracht, de Keizersgracht en de Herengracht. En het zijn effectief 9 pittoreske straatjes vol hippe winkeltjes, leuke spullen en gezellige horeca.

In Ree7 nam ik een aperitiefje. Eigenlijk is het een ideale zaak voor koffie en taart, maar hey, ik had zin in een gin-tonic en iets hartigs…

Op de terugweg naar mijn hotel maakte ik nog een ommetje langs de Leliegracht en ontdekte een heel bijzonder winkeltje: The Otherist. Een rariteitenkabinet, maar dan mooier! Ik vond er opgezette vlinders en kevers, unieke juweeltjes, bijzondere stillevens onder stolpen, en ook: luchtplantjes. Mooier en groter dan ik ooit had gezien. Ik kocht er eentje dat ik nog niet heb: de Tillandsia Tectorum, een heel fluffy plantje. En ik kocht ook nog twee kleine, glazen erlenmeyers (een woord dat ik al niet meer gehoord heb sinds de chemielessen in het middelbaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *