Gepost op

Kollekt

“A smile is free here” lees ik op het raam van de etalage van Kollekt. En dat is allerminst gelogen, bedenk ik als Steffi mij hartelijk ontvangt in haar winkel in Leopoldsburg. Een winkel, helemaal witgeverfd, met veel licht en ruimte, waar je je ogen uitgebreid de kost kan geven aan alle leuke spulletjes die je er vindt: juwelen, horloges, posters, kussens, boeken, potjes, vaasjes, kaartjes, en nog veel meer. En zoek je iets voor kinderen, dan is er ook de speciale kinderhoek.

13394146_480892582110144_1904461179030259672_n

Na vele jaren studeren, onder andere een studie interieurarchitectuur, een lerarenopleiding en een opleiding “creatieve therapie”, besefte Steffi dat al deze studies slechts een manier waren om uit te stellen wat ze eigenlijk het liefste wilde maar niet durfde: een eigen winkel, met daarin een verzameling van spulletjes die ze zelf mooi vond. Dat was het concept, en meteen ook de naam, want Kollekt is Deens voor “verzameling”. Een begeleidingstraject bij Unizo trok haar helemaal over de streep.

DSC_0473

Een pand werd gezocht en gevonden in Leopoldsburg, een bewuste keuze, want Steffi is geboren en getogen in de gemeente. Geen voor de hand liggende keuze, want Leopoldsburg is niet meteen de hipste place-to-be, maar ondanks vele tegenkantingen van vrienden en kennissen zette ze door en daar heeft ze tot nu toe nog steeds geen spijt van. Integendeel, Steffi ziet veel klanten zelfs speciaal naar Leopoldsburg komen voor een bezoekje aan Kollekt.

DSC_0477

Het logo van Kollekt is de helft van het gewei van een eland, maar dan ondersteboven. Het logo, de naam, de inrichting, de baseline (een leuke conceptstore met een Scandinavisch tintje), … verwijzen allemaal naar Scandinavië, naar Scandinavisch design en dat vind je uiteraard ook bij Kollekt. Er zijn bekende merken als House Doctor en Hübsch minder bekende merken als I Love My Type en het Deense juwelenlabel Pico. Maar Steffi beperkt zich niet tot Scandinavië, haar verzameling bevat ook veel andere designlabels. Vaak Belgisch zoals de horloges en zonnebrillen van Komono en de papierwaren van Papette. En heel bewust kiest Steffi ook voor Limburgse labels: chocolade en marshmallows van Barú, juweeltjes van Something’s Inside, deco-objecten uit beton van Konkreet, kaartjes van Enfant Terrible, … Zelfs Leopoldsburg wordt niet vergeten want het eerder genoemde label Komono is wel gevestigd in Antwerpen, maar één van de oprichters, Raf Maes, is een dorpsgenoot van Kollekt. En Steffi werkt bovendien samen met Kris Verhelst, creatieve duizendpoot uit Leopoldsburg, die gepersonaliseerde houten huisjes ontwerpt, die tevens dienst doen als nachtlampje.

13575686_488383834694352_1531032463_oDSC_0445DSC_0451DSC_0484DSC_0446DSC_0491

Let op als je binnengaat bij Kollekt, er ligt een plank voor de deur om het rolstoelgebruikers makkelijker te maken, om diezelfde reden zijn de doorgangen tussen de rekken breed genoeg. Een bewuste keuze, want laagdrempeligheid draagt Steffi hoog in het vaandel, op alle vlakken. Want bij het buitengaan drukt ze me nog op het hart dat iedereen welkom is, ook als je alleen maar even wilt rondkijken en je ogen de kost geven.
En er is genoeg te zien, daar bij Kollekt. Dus spring er eens binnen als je in de buurt bent. En als je niet in de buurt bent, Kollekt heeft sinds kort ook een webshop. Ik bestelde er een heerlijk warme sjaal en die is de afgelopen dagen al goed van pas gekomen.

DSC_0444

Kollekt

Stationsstraat 51

3970 Leopoldsburg

di-za: 10u – 18u

Website – Facebook

Follow

2 gedachten over “Kollekt

  1. Wat lief van je dat je haar winkeltje in de spotlights plaatst!
    Ik hoorde al van Kollekt, volg haar ook via Instagram… Als ik er eens passeer, spring ik zeker binnen!

    1. Het is echt een leuk winkeltje, en nu dus ook online! En er zullen nog meer leuke dingen in de spotlights gezet worden hier 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *