Gepost op

Himmeli-workshop

Een donderdagavond bij Fietsbar, 18 dames met zin om te knutselen, Karolien zorgt voor de drankjes, ik voor de uitleg! Himmeli’s maken is niet zo moeilijk: een aantal aluminium of plastieken buisjes, enkele meters draad en een flinke portie geduld, meer heb je niet nodig.

Himmeli is Fins voor “hemel”. Traditioneel werden ze gemaakt van stro en werden ze van het begin van de winter tot midden in de zomer boven de eettafel gehangen om een overvloedige oogst te krijgen. Tegenwoordig zijn ze erg hip en worden ze vooral gebruikt als decoratie.

Tijdens de workshop maakten we druppelvormige himmeli’s met een vier- of vijfhoekige basis. Aluminium snijden, rietjes knippen, rijgen en knopen en klaar! Iedereen slaagde er in om een tweetal himmeli’s te maken, sommige dames lieten zich zelfs van hun creatiefste kant zien en knoopten een eigen ontwerp. Het was een gezellige avond met 18 toffe madammen. Er werd gelachen, geknutseld, af en toe een beetje gevloekt en en lekker glaasje gedronken. Voor herhaling vatbaar!

Wil je zelf ook himmeli’s maken? In mijn webshop kan je terecht voor de DIY-pakketjes van DraadZaken. Er zijn pakketjes in zes verschillende vormen, allemaal in messing. Elk pakketje bevat messing buisjes en draad voor één himmeli en een gedetailleerde handleiding. Je kan ook zelf aan de slag met aluminium buisjes of dunne rietjes, die je nadien eventueel in een mooi kleurtje spuit met een bus spuitverf. Pinterest staat vol van voorbeelden en handleidingen voor het maken van himmeli’s. Of je komt lekker meeknutselen op één van onze volgende workshops. De data worden binnenkort bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *