Gepost op

Back to school – back to the routine

En ineens is de eerste week van het schooljaar al om en lijkt de zomervakantie verder weg dan ooit. Dat zal ook wel aan het weer liggen, maar toch vind ik het elk jaar weer straf om te zien hoe snel je weer in werk/school-ritme zit.

Ik heb geen twee maanden vakantie, maar toch voel ik een duidelijk verschil tussen een werkdag tijdens de vakantie en een werkdag tijdens het schooljaar. Minder vroeg opstaan, niet elke dag een lunchpakket moeten maken, geen stressvolle avonden met tussen 17u en 20u de-kinderen-ophalen-eten-maken-eten-huiswerk-maken-de-kinderen-in-bad-steken-nog-even-tv-kijken-en-dan-op-tijd-in-bed, … En ik vind dat zalig. Ik werk met heel flexibele uren en ik werk veel van thuis uit. Maar als ik werk moeten de kinderen de deur uit, net zoals bij ouders die niet van thuis uit werken. Toch zijn er al eens van die half-half-dagen waarop de kinderen wel thuis zijn en ik toch een beetje werk, tussendoor als de kinderen fijn aan het spelen zijn. Of dagen dat ik een halve dag werk als de kinderen naar een speelplein-activiteit zijn en ik de rest van de dag niet werk, in de vakantie kan dat, want ik plan dat zo. 

En dan is die vakantie voorbij en begint het schooljaar weer, en stiekem vind ik dat ook wel fijn, eventjes toch. Eventjes terug routine, even niet mijn werk rond de activiteiten van de kinderen hoeven plannen, even weer tijd om wat extra werk aan te nemen, even niet in allerijl op zoek moeten naar opvang omdat er toch een paar dringende zaken geregeld moeten worden op het werk. Even weer elke dag op tijd opstaan, op vaste tijden eten en slapen, op vaste dagen tijd voor dezelfde hobby’s, … Even weer een week-weekend-ritme, routine, klinkt misschien saai, maar na twee maanden vakantie vind ik dat altijd weer heel fijn. Even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *