Gepost op

Airplantlove

Op een blauwe maandag (of eigenlijk was het een donderdag) spotte ik ze voor het eerst op de Instagram van VTWonen. Ik was meteen verliefd!

Luchtplantjes

Luchtplantjes of Tillandsias zijn plantjes die hun voedingstoffen halen uit de lucht en daardoor geen aarde of water nodig hebben. En dat maakt van deze plantjes en geweldig decoratieobject. Je kan ze overal neerzetten of ophangen: in een eierdopje, een uitgeholde kurk, of een mooi glas. Of je legt ze gewoon neer op de kast of in een schaal. Of je gebruikt één van de mooie, luchtplanthouders die je tegenwoordig in alle vormen en maten vindt.

 

collage-airplantholders

Luchtplantjes komen voornamelijk uit de bossen, woestijnen en bergen van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. De meeste Tillandsias hebben geen of nauwelijks wortels en groeien op bomen of rotsen. Ze groeien voornamelijk in streken met een hoge luchtvochtigheid. Dit wil wel zeggen dat als je ze in huis haalt, je die vochtigheid een beetje zelf moet creëren. Maar veel moeite kost dat niet, luchtplantjes hebben niet veel nodig: zorg voor veel licht (geen direct zonlicht) en bevochtig ze één keer per week met een plantenspuit.

collage-airplants

In mijn webshop vind je een heel assortiment aan luchtplantjes en houders: http://www.brownpaperbag.be/airplants/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *